Referentie Margreet Zomers

In 2019 heb ik aan de training Commerciële Communicatie deelgenomen bij Victor en Karel van Centraal Q. Victor vertelde al snel dat hij de training ook wel ‘De time out van je leven’ noemt.  

Voor zowel mijn werk als privéleven heb ik ontzettend veel aan de training gehad. Ik ben in korte tijd zelfbewuster geworden. Ik heb tools gekregen voor meer rust in mijn hoofd en meer zelfvertrouwen ontwikkeld. Wat ik bovenal ontzettend waardevol vond om te leren is het omgaan met de energie van een groep/ individu. ‘De time out van je leven’ is voor mij geen woord te veel gezegd. 

Iedere deelnemer komt de training binnen met verschillende leervragen. Victor en Karel stemden de theorie en de oefeningen daar dusdanig op af dat iedereen de leerdoelen behaalde. Daarmee is de training echt op maat gemaakt voor zowel het individu als de groep. 

Victor en Karel maken vanuit verbinding op een positieve wijze met humor en een nuchtere inslag prettig contact met individuele deelnemers en met de groep als geheel. Ze weten in korte tijd een fijne open sfeer te creëren waarin iedere deelnemer zichzelf kan zijn en uiten. Door de vele praktische oefeningen hielden zij ons een spiegel voor. Voor mij zijn zij een voorbeeld geworden in mijn werk als trainer/ coach.  

In de training hebben we gewerkt met toepasbare theoretische modellen welke gelijk gekoppeld werden aan praktische oefeningen. Daarnaast hebben we met vele praktijkoefeningen aan den lijve kunnen ervaren hoe het voelt om écht verbinding te maken en in je kracht te staan. Wat mij daar erg in bij gebleven is hoe sterk en rustig ik kan zijn zonder kracht te gebruiken of mij in te spannen. Positie kiezen, het nemen van verantwoordelijkheid, verbinding maken, de cirkel van aandacht en het gewicht aan de onderkant houden zijn voor mij een houvast geworden.  

In mijn werk als coach ben ik betrokken bij veranderingsprocessen in teams. Niet zelden ontstaat er in teams weerstand als er veranderingen zijn. Na het volgen van deze training merk ik dat ik nog beter verbinding kan maken, af kan stemmen en dat van daaruit de dialoog beter wordt. Met uiteindelijk als resultaat tevreden gesprekspartners. 

Ik gun het iedereen om aan deze training deel te nemen, te mogen ervaren en toepassen wat dit brengt. 

 

Margreet Zomers  😀